Keurmerk voor de Google cardboard

De virtual reality-brillen gaan vanaf nu gekeurd worden! Google heeft namelijk een keurmerk geïntroduceerd wat enkel aan de bril gegeven wordt indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Lees meer

Audi gaat virtual reality!

Autodealer Audi zet de stap naar het gebruik van virtual reality in de autobranche. Audi lanceert dit jaar de Oculus Rift virtual reality headset als verkooptool. Hiermee willen ze...

3DHead: concurrentie voor Oculus?

Er is een nieuwe VR-bril gelanceerd op de grote consumenten elektronicabeurs. Het bedrijf hierachter is 3DHead en zij presenteerden het als ''Oculus Killer''… Klinkt spannend toch? De echte naam van de vr-bril is overigens...

Gevarentraining

Ben je eigenaar van een fabriek of andere werkomgeving waar een ongeluk in een klein hoekje zit? Leid je personeel dan op met virtual reality. Op die manier kunnen ze veilig alle gevaren onder ogen komen en deze in de echte wereld vermijden. VR is een effectieve manier van trainen op veiligheidssituaties. Er is geen inlevingsvermogen voor nodig maar het wordt aan den lijve ondervonden en men moet écht anticiperen op een échte situatie.

Serious Gaming

Serious gaming is het spelen van eens spel, wat een ander hoofddoel heeft dan puur vermaak. Door middel van een VR-spelletje kun je mensen dingen leren en inzicht geven in processen. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van bepaalde beslissingen binnen een bedrijf; met Serious Gaming kun je factoren bepalen die een rol spelen bij deze processen en zien wat de invloed is van tijdsverloop of individuele acties hierop. Door dit via een spelletje te doen wordt het daarnaast ook leuker voor mensen om te leren, waardoor het beter blijft hangen.

Producten virtueel configureren

Veel apparaten hebben verschillende opties of add-ons. Met virtual reality is het mogelijk om een product in 3D te zien en hier onderdelen van aan te passen. Zo kun je het product dus configureren. Een VR-applicatie kan je laten zien hoe jouw ideale product eruit ziet, maar ook wat de kosten zijn met al jouw gewenste add-ons. Dit kan voor grote machines en apparaten nuttig zijn, maar ook voor bijvoorbeeld het kiezen van een keuken: kleuren, materialen, soort apparaten, noem maar op.

Machines

Virtual Reality zou het voor bedrijven met erg grote producten makkelijk maken om deze overzee te verkopen. Het enige dat meegenomen hoeft te worden naar de afspraak is een VR-Bril, om de potentiële klant het product van alle mogelijke kanten te laten bekijken. Zelfs de binnenkant zou geheel gevisualiseerd kunnen worden; erg handig voor het laten zien en uitleggen van grote complexe machines.

Leap motion: met 1 been in de virtuele wereld.

Leap Motion Inc is een Amerikaans bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in 3D-modellen. Zij hebben een apparaatje, de Leap Motion, op de markt gebracht dat nauwkeurig handbewegingen meet en visualiseert op een computerscherm. Hiermee kun je met je handen acties uitvoeren op de computerscherm, zonder het aan te raken.

Lees meer Leap Motion Virtual Reality