Virtuele stadsplanning

Loop door de stad van de toekomst! Wat voor bouwplannen heeft de gemeente? Hoe komt dit er precies uit te zien? Met virtual reality (vr) is dit gemakkelijk te communiceren naar inwoners en andere belanghebbenden. Virtual reality bouwplannen zijn de bouwplannen van de toekomst.

3D Architectuur

U heeft de bouwplannen voor een appartementencomplex op tafel liggen en er zijn zelfs al potentiële kopers. U zit met enkele van deze kopers rond de tafel om uit te leggen hoe alles er precies uit komt te zien. Het blijft natuurlijk lastig, iets kopen dat nog niet bestaat… Hier zou Virtual Reality uitkomst bieden. U ‘loopt’ samen met de mensen bij u aan tafel even door het complex heen en laat ze letterlijk alle hoeken van de kamers van de beschikbare appartementen zien.

Virtual Reality om andere bestemmingen te beleven.

Een mooi voorbeeld van een toepassing van virtual reality wordt ontwikkeld door de hotelketen Marriot, in samenwerking met Oculus Rift. Zij doen er nog een stapje bovenop: geen 3, maar 4D-ervaringen! Dit houdt in dat ze de Virtual Reality technieken willen combineren met andere zintuiglijlke waarnemingen zoals geluid, geur, smaak en gevoel.

Lees meer Marriot Oculus Rift