Vliegtuigvluchten saai? Niet meer!

De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas gaat virtual reality-brillen gebruiken voor en tijdens vliegtuigvluchten. Tijdens de vlucht kan de reiziger zo zijn of haar tijd verdoen door middel van een geheel nieuwe ervaring. De reizigers kunnen de virtual reality-bril voor verschillende doeleinden gebruiken; onder andere om de vakantiebestemming vast te bezoeken of om films te kijken. De VR-bril moet zo het huidige entertainmentsysteem gaan vervangen. Alleen daarvoor zou je toch al een ticket boeken!

Werking
Met een Gear VR kan de gebruiker zich helemaal afsluiten van de ruimte waarin hij zich bevindt. Er worden via de bril virtuele beelden getoond zodat de gebruiker rond kan kijken. De hoofdbewegingen van de gebruiker worden gevolgd met sensoren. Met de Gear VR kan er dus als het ware rond worden gelopen. Zo vergeet je de wereld om je heen en heb je niet door wat er om je heen gebeurt, of dat je in een vliegtuig zit. Zo worden de nare associaties met vliegen weggenomen. Vliegen wordt leuk!  

Toepassingen
In het vliegtuig wil Qantas films aanbieden die af worden gespeeld in een virtuele bioscoop. De gebruiker kan in de zaal om zich heen kijken en ziet een groot bioscoopscherm voor zich. Daarnaast moet het mogelijk worden de reizigers een preview te laten zien van de bestemming. Zo kunnen bijvoorbeeld de toeristische trekpleisters van de bestemming alvast virtueel bezocht worden. Qantas wil hiernaast virtuele video's aanbieden met de landing van een vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij wil ook met productmaatschappijen en de toeristische sector gaan samenwerken om meerdere toepassingen voor de Gear VR te gaan ontwikkelen.

Toekomst
De luchtmaatschappij Qantas is van plan om in de toekomst meer mogelijkheden te gaan ontwikkelen voor de bril. Zo spelen er plannen om de reiziger via virtual reality alvast een indruk te geven hoe de terminal eruit ziet waar het vliegtuig landt en waar ze hun koffers op kunnen halen. De Gear VR wordt begin maart in gebruik genomen tijdens eersteklas vluchten van Qantas. Wij houden deze ontwikkeling zeker in de gaten. Fasten your seatbelts!

Lees meer

Deel deze pagina