Virtueel en 360 graden rond een concert beleven van -jawel- Paul McCartney!

Als echte Beatles-fan -ja, nog uit de tijd van LP's- kon ik het niet laten om over een Beatles-gerelateerd onderwerp te praten, namelijk: een virtueel concert van Paul McCartney. Mijn oog viel namelijk op een applicatie waarmee ik even terug in de tijd kon en een concert van de Beatles kon herleven. Ook al is het een concert van alleen Paul McCartney, het blijft muziek waar ik graag naar luister, en al helemaal wanneer ik het echt kan beleven! Om even uit te leggen waarom ik hier zo enthousiast over ben: met deze applicatie, genaamd Paul McCartney, sta je bij Paul op het podium of eersterangs in het publiek terwijl hij 'Live and Let Die speelt'. Het mooie eraan is dat zowel het beeld als het geluid 360 graden rond is. Je kunt helemaal rondom je heen kijken: naar Paul, naar het publiek dat uit z'n dak gaat, naar de lichtshow die boven je hoofd wordt gecreëerd en bij wijze van spreken naar de lege bierbekertjes op de vloer. En zoals ik al zei is de geluidsbeleving ook apart: de applicatie is zó gemaakt dat het geluid ook 3 dimensionaal is, waardoor het een levensechte show wordt.

De app is gemaakt door Jaunt Inc. en is (nu nog) alleen verkrijgbaar voor Android smartphones via de Google Play Store.

virtueel concert Paul McCartney

Deel deze pagina