Virtual Reality bij een Big Mac-menu

Vorige week zat ik bij de McDonalds een niet zo voedzame maar toch inspirerende maaltijd weg te kauwen. Terwijl ik het laatste frietje uit het rode kartonnen bakje viste bedacht ik me namelijk dat het qua vorm best wel lijkt op Google Cardboard. Voor de nieuwe bezoekers van deze website: dit is een kartonnen kijkertje, ontwikkeld door niemand anders dan Google, waarmee je met alleen je smartphone en een app uit de Playstore/Appstore een blik kunt werpen in een virtuele wereld. Enfin, toen ik mijn dienblaadje netjes leegegeten had, ben ik aan de balie gaan vragen om een nog niet vet exemplaar van het bakje om thuis met de schaar aan de slag te gaan. Vooral met als doel om te laten zien dat Google Cardboard eigenlijk niks voorstelt! Het is echt gewoon karton met lensjes erin en klaar. Het is zo simpel en tegelijkertijd geniaal want op deze manier is virtual reality voor iedereen toegankelijk.

Bij dezen, mijn McCardboard! Weliswaar een exemplaar zonder lenzen erin maar de gedachte die ik over wil brengen is dat uiit de simpelste gedachten mooie ideeën kunnen groeien.

McCardboard
Google Cardboard DIY

Deel deze pagina