Virtual Reality beslist geen onzin!

Steeds vaker worden mensen aan de hand van virtual reality getraind. Virtual reality is dus beslist geen onzin, it’s real!

Ook voor astronauten gaat het virtuele leven beginnen. Met behulp van virtual reality kunnen zij tegenwoordig getraind worden voor het maken van ruimtewandelingen. Dit laat nogmaals zien hoe realistisch de wereld door een virtuele bril wel niet is.
Virtual reality is met name geschikt om gevaarlijke situaties - beter gezegd noodsituaties - te trainen. Zo zitten astronauten bij het maken van een ruimtewandeling via hun pak vastgeketend aan het ruimtestation, maar stel dat deze kabels in het echt zouden breken... Een astronaut zou niet weten wat hij moet doen, simpelweg vanwege het feit dat je zo’n situatie niet kunt trainen. Dat is gewoon te gevaarlijk. Virtual reality biedt hier natuurlijk een goede oplossing voor. Zonder je in een gevaarlijke situatie te bevinden, worden astronauten toch op situaties als deze voorbereid.
Behalve astronauten, maakt ook het leger gebruik van virtual reality bij het trainen. Zo leert men onder andere wat je moet doen als je parachute niet opengaat, zonder dat men hiervoor echt in de lucht hoeft te hangen. Daarnaast is het gemakkelijk om allerlei verschillende situaties als helpen in een vluchtelingenkamp en het werpen van bommen te trainen.
Virtual reality zal steeds vaker gebruikt gaan worden voor het trainen van noodsituaties: van brand in je bedrijfspand tot leren wat je moet doen bij een vliegtuigcrash, je kunt het zo gek niet bedenken.

Training via virtual reality heeft natuurlijk voor- en nadelen: je voorkomt gevaarlijke situaties in het echt, men kan namelijk op een veilige manier trainen, maar tegelijkertijd moet die training wel echt op de realiteit lijken, omdat men anders op een verkeerde manier getraind kan worden. Echter, we hoeven ons om dat laatste eigenlijk geen zorgen te maken, want bovenstaande situaties laten zien dat virtual reality hiertoe in staat is; virtual reality is real!

Deel deze pagina