Jezelf onzichtbaar voelen met VR

Met virtual reality krijgen je hersenen heel wat te verduren. Onderzoek houdt zich nu bezig met simpele truckjes waarmee we de hersenen op een positieve en productieve manier voor de gek kunnen houden.

Lees meer

GTA V gaat gebruik maken van virtual reality: goed voor je conditie, maar heftig om te spelen

In mijn laatste serie blogs werd virtual reality steeds voor iets anders gebruikt: om astronauten te trainen, om angsten te overwinnen, om overal bij te kunnen zijn en ga zo maar door. Het zal je dan ook niet verbazen dat virtual reality ook gebruikt wordt in games. Want wat maakt de beleving van een spel nu echter dan virtual reality?

Lees meer

Het ontstaan van virtual reality

Hoe is de virtual reality-techniek eigenlijk ontstaan? Je zou denken dat het redelijk nieuw is, maar niets is minder waar. De eerste vormen van virtual reality zijn namelijk al van even geleden!

Lees meer

Mis geen enkel bijzonder moment met Virtual Reality

Stel je eens voor je broer gaat trouwen, maar wegens onverwachte omstandigheden kun je hier niet bij zijn; je zus gaat bevallen, maar vanwege de reis die je aan het maken bent, krijg je hier bijna niets van mee. Dit zijn momenten die je natuurlijk niet wil missen. Helaas heb je niet alles zelf in de hand en kun je daardoor niet altijd bij dit soort momenten aanwezig zijn. Virtual Reality biedt de oplossing…

Lees meer

Virtual reality: “It’s unbelievable”, “Awesome”

Vorige week schreef ik een blogje over de mogelijkheden die virtual reality biedt voor het trainen van mensen. Virtual reality blijkt reëler te zijn dan de meeste mensen denken. Nu is het lastig om je daar iets van voor te stellen als je nog nooit iets met virtual reality te maken hebt gehad, maar daar heb ik iets op gevonden. Vanaf vandaag kan ook jij niet meer om virtual reality heen en zal je begrijpen wat ik met mijn vorige blogje bedoelde…

Lees meer

Vliegtuigvluchten saai? Niet meer!

De Australische vliegtuigmaatschappij Qantas gaat virtual reality-brillen gebruiken voor en tijdens vliegtuigvluchten. Tijdens de vlucht kan de reiziger zo zijn of haar tijd verdoen door middel van een geheel nieuwe ervaring.

Pagina's